GVG_Beton_siteicoon

FAQ's

Veelgestelde vragen

Indien gewenst, kunnen wij ook de nodige voorbereidende grond- en rioleringswerken uitvoeren. Denk aan het uitbreken van de bestaande verharding, onderfunderingen plaatsen, een steenslagkoffering voorzien, nivelleringswerken, rioleringsputten plaatsen of deksels plaatsen. Wij verzorgen ook het uitgraven van de bouwput, organiseren het grondverzet, voorzien de kelder van wederaanvulling. Ook voor het plaatsen van prefabelementen zoals L-elementen of trappen kan je op ons beroep doen. Voor kelderwerken of grote rioleringsputten is veelal een droogzuiging noodzakelijk. Naast de betonwerken realiseren, kunnen wij u eveneens begeleiden bij de vergunningsaanvraag voor de droogzuiging.

Geborstelde beton is licht gepolierde beton die geveegd of geborsteld wordt zodat deze meer de structuur van vegen heeft. Hier wordt voor gekozen om meer grip te hebben bij bijvoorbeeld een beton in helling of omdat de klant dit mooier vindt voor zijn of haar project.

FAQ-Geborstelde-beton2  

Gepolierde beton.

Er kan kleurstof aan stortbeton toegevoegd worden in de volle massa bij voorkeur, of in de toplaag ingepolierd worden. Maar de kleur van beton kan niet gekozen worden zoals een RAL kleur bij buitenschrijnwerk.

De standaard beton zonder kleurtoevoegingen noemen we ‘natuurgrijs’. Wanneer u deze bekijkt zal u zien dat dit niet altijd hetzelfde resultaat geeft (varieert van heel bleek, tot licht grijs, grijzig tot zelfs licht blauwig grijs).
Stortbeton is telkens uniek omdat het een natuurproduct is dat ter plaatse wordt gestort en afgewerkt. Het resultaat en uitzicht van de beton zijn afhankelijk van talloze factoren (o.m. samenstelling, betontype, cementsoort, weersomstandigheden, afwerking, …). Daarnaast geven de omgevingsfactoren of het moment van plaatsbezoek een ander beeld zoals zonneschijn, regenval, aanplanting/aanleg rondom, combinatie met andere materialen, schaduw, zichtbaarheid, ouderdom van de verharding, onderhoud door de eigenaar, … .
Als uw voorkeur naar donker gaat of u wil zeker geen natuurgrijs, is de kleur veelal ANTRACIET = donkergrijs, naar het zwarte bij regenval (indien niet behandeld). Binnen antraciet zijn er ook verschillende gradaties mogelijk, courante dosering bij kleuring is 5%. Op onze parking voor ons kantoor ligt 5% antraciet met extra kleuring in de toplaag. Voordeel t.o.v. natuurgrijs is dat je er minder vuil of bijv. bandensporen op ziet en zeker bent van een uitgesproken grijskleur, nadeel is een hogere kostprijs, meer kans op stofafgifte en wordt warmer bij zonnig weer. De finale “donkerheid” is ook hier ongekend omwille van diverse factoren, ondanks hetzelfde “recept” kan er geen vast resultaat of bepaalde donkerheid gegarandeerd worden.

In de lichtere kleuren spreken we van NATUURGRIJS (standaard betonkleur) of muizengrijs (extra toevoeging van licht kleurpigment zodat het resultaat zeker lichtgrijs is). Op onze depot ligt behoorlijk wat natuurgrijze beton, geplaatst in verschillende stortfases waardoor u ziet dat “dezelfde” beton niet steeds hetzelfde resultaat geeft.

Indien u liever naar een blauwtint gaat spreken we van ARDUINBLAUW (volksmond) of ARDUINGRIJS/BLAUW (professionele benaming). Deze kleur geeft een meer uitgesproken blauwtint en ligt qua gradatie tussen natuurgrijs en antraciet. Toch zijn er heel wat klanten die finaal voor ANTRACIET kiezen wanneer ze vooraf “arduin” in gedachten hadden. Nadeel bij arduin is dat deze kleur een hogere UV-gevoeligheid kent.

Er zijn ook andere kleuren mogelijk zoals okergeel om beige beton of meer dolomietgele beton te bekomen.

betonverhardingen-GVG
Natuurgrijze beton gepolierd

Een laag sneeuw en zeker ijsvorming zorgen voor gladheid op zich, ongeacht het type verharding. Sneeuwt, regent of hagelt het en vriest het, dan zorg je voor preventie door deze te ruimen waar je zal stappen of rijden. Dit kan met een bladblazer, verwarming in je verharding, sneeuw scheppen of een dooiproduct (Lotux Defrost is bij ons verkrijgbaar in strooikorrels. Dit product doet geen schade aan je verharding, dieren of planten, standaard strooizout is slecht voor je verhardingen!).

De toegang tot de ondergrondse parkeergarages kunnen door ons uitgevoerd worden. Hier wordt steeds meer voor uitgewassen beton gekozen. De manier van aanpak in combinatie met kelderwerken kan besproken worden met de architect. Het kan interessant zijn deze mee te nemen in de kelderbouw en te ondervullen met stabilisé. De wanden kunnen recht of gebogen uitgewerkt worden, schuin of horizontaal, getrapt, vlak, …

FAQ-Inritten2 FAQ-Inritten

Voor uitgewassen beton kunnen de granulaten en de betonkleur gekozen worden (afhankelijk van de locatie en de omvang van het project). Gebroken granulaten kunnen zeker een meerwaarde vormen naar meer grip.

Natuurgrijze beton met granulaten berggrind 8/16.

 

Beton natuurgrijs met rolgrind

 

Uitgewassen beton met berggrind 8/16 en toevoeging van 3% witte kleurstof.

FAQ-Inritten2  FAQ-Inritten

Inrit met kalksteen.

Granulaten : halfgerolde zeegrind, organische of gebogen bekisting. Ontwerp : Otium

 

GVG_Beton_siteicoon

Fundeert uw toekomst

GVG_Beton_Logo_wit
Privacy policy
Terms of use
Design by Thomas Mahieu